pondělí 11. května 2015

TEST: SAMOOPALOVACÍCH PŘÍPRAVKŮ

                                                             Krásný den,

dnešní článek bude zaměřen na oblast beauty, konkrétně na test samoopalovacích přípravků, které mám aktuálně ve své sbírce já a které vám mohu doporučit. S příchodem jara, mám vždy potřebu mít hned opálenější barvu, dříve jsem to řešila návštěvou solária, ale výsledkem bylo, že mám více znamének a musím teď každého půl roku navštěvovat dermatologa.

Začala jsem tedy pátrat, jak nahradím solárium a už několik let používám samoopalovací krémy. Vystřídala jsem jich už opravdu hodně, od těch levných z drogerie a až po luxusnější z parfumerie. A nemohu říci, že by zde platilo pravidlo, že čím dražší tím kvalitnější. V mém testu mám dva drahé přípravky a jeden levný, který patří mezi mé oblíbené. 
Proč, se dozvíte hned v tomto článku.



Samoopalovací přípravky?
použitím samoopalovacích přípravků, získá vaše pokožka přirozeně krásné opálení za pár hodin po aplikaci. Důležité je však dodržení určitých zásad, aby byl výsledek opravdu přirozený a bez šmouh.

Pro koho jsou ideální?
pro všechny, kdo nechce nebo nemůže navštěvovat solária, ale přitom chce mít krásnou opálenou barvu. Dále pro ty, kteří se neradi opalují, ale v létě rádi nosí šortky, tílka, sukně a chtějí ukázat svoji krásnou pokožku. A také pro ty, kteří se moc neopálí, protože jim to nedovolí jejich pigment kůže.

Zásady správného použití

1) Peeling - ať už chcete nanést krém na celé tělo nebo jen obličej, vždy jako první krok udělejte peeling. Já si dříve peeling kupovala, ale od té doby co jsem zkusila tip mojí kosmetičky používám kávový lógr nebo-li sedlinu a nedám na něj dopustit. Používám ho ale pouze na tělo, na obličej je moc drsný. Při peelingu se zaměřte také na lokty a kolena.

2) Hydratace - dalším krokem je hydratace tělovým mlékem, kde se opět zaměřte na suchá místa jako jsou lokty, kolena, kotníky, nárty.

3) Aplikace - pomalu začněte krouživými pohyby nanášet krém a zaměřte se na plynulé přechody z jedné oblasti na druhou, pokud chcete mít jistotu, že zamezíte flekům např. na zápěstí, naneste více tělového mléka a důkladně roztírejte do ztracena.

4) Ruce - po aplikaci si důkladně umyjte ruce, nezapomeňte ani na oblast mezi prsty. U některých krémů je doporučeno nanést rukavice, to jsem ale nikdy nezkoušela, vždy jsem si je důkladně natřela tělovým mlékam a po alikaci vydrhla mýdlem a případně i malým kartáčkem, pouze však oblast dlaně - vnitřní strany rukou..

5) Počkej pár minut - po aplikaci vydržte pár minut než se opět oblečete, je důležité, aby krém mohl zaschnout. Já se mažu samoopalovacím přípravkem většinou večer po koupeli, přijde mi to jako nejvhodnější také z hlediska schnutí.

Nyní už k slíbenému testu

1) ALVERDE - Selbst-bräunungs-lotion 

jako první jsem vybrala moji oblíbenou samoopalovací přírodní emulzi od značky ALVERDE. Používám jí už druhým rokem a jsem s ní velmi spokojena. Emulze obsahuje jojobový, mandlový a sojový olej a pokožce propůjčuje rovnoměrné, zářivé a krásné zhnědnutí. Co mohu potvrdit je, že se opravdu snadno nanáší a opálení jde pozvolna, po první aplikaci máte jen takový nádech do zlatova, což je výhodou, když si chcete určovat odstín opálení. Nevýhodu pro mě má typická vůně samoopalovacího přípravků, obzvláště pokud jdete např. následující den cvičit a trošku se zpotíte :-( 
Celkově ale dávám palec nahoru.
Seženete ho v DM drogerii a stojí kolem 100 Kč.


2) DIOR BRONZE AUTO - BRONZANT - Self- Tanning Oil 

samoopalovací olej od Dioru mě po pravdě moc nenadchnul. Moc mi nevyhovuje aplikace pomocí rozprašovače. Co se mi líbilo byl třpytivý nádech pokožky a také to, že i přesto, že se jedná o olej, nezanechal přípravek mastnou pokožku. Proč ale přípravek nepatří mezi mé favority je to, že mi zanechal alergickou reakci v podobě červených fleků. Takže ho mám sice doma, ale používám ho pouze občas a to jen na nohy.
Bohužel, ale palec dolů.
K dostání je např. v parfumerii Douglas za 1240 Kč.



3) LA MER - the face and body gradual tan

jednoznačně nejlepší samoopalovací mléko, které jsem dosud měla. Jeho jemná konzistence se velmi snadno roztírá a nezanechává fleky. Je možné ho použít jak na tělo tak na obličej. A co je opravdu největší výhodou, tak že snad jako jediný samoopalovák nesmrdí a vůbec ho tak na sobě necítím. Další výhodou je, že kromě kvalitního samoopalovacího mléka máte zároveň úžasný pečující krém, který díky svému složení z mořských řas, zanechá vaši pokožku jemnou a hydratovanou. Jednoznačně palec nahoru.
K dostání je pouze v parfumerii Douglas za 2 390 Kč.



Vyhlášení vítěze



Za mě vám mohu určitě doporučit jak LA MER tak ALVERDE, s obě jsem spokojená, ale pro ty z vás, kterým vadí typická vůně samoopalovacích krému, vyzkoušejte LA MER, nebudete litovat.

Snad jsem vám dnešním článkem pomohla při výběru samoopalovacího přípravku a budu ráda za vaše komentáře k tématu. Napište mi vaše zkušenosti se samoopalovacími přípravky, které patří mezi vaše oblíbené a proč.

Mějte se fajn a brzy zase pa
Bára






2 komentáře:

  1. Ahoj Baru,
    já za sebe mohu doporučit vyzkoušené hydratační tónovací mléko Garnier (pro zářivou pleť). Příjemná konzistence i vůně a po 1-2 aplikacích vytvořilo jemné "opálení". Dalším přípravkem, který jsem vyzkoušela bylo Dove Summer Glow. Mléko mělo taktéž příjemnou konzistenci, vůni, vytvořilo celistvé jemné opálení. Navíc tento přípravek obsahuje třpytivé částečky. Za mě tedy jednička pro oba produkty ;o)
    Lucie

    OdpovědětVymazat
  2. Luci, děkuji za tvé tipy, ráda vyzkouším. :-)

    OdpovědětVymazat